Iancu Panduru:,,Defăimarea gazetei „Vestea”

iancu-panduru-pt-site1În cotidianul „24 Ore”, de la Reşiţa, din 7 ianuarie a.c., domnul director Nicolae Sârbu ne împroaşcă cu noroi, fără să ţină seama că publicaţia noastră a primit cuvinte de laudă din partea unor personalităţi de prim-rang: Î.P.S.S. Mitropolit Nicolae al Banatului, prof. univ. dr. Richard Sârbu, pr. dr. prof. Theodor Damian, din America, dr. Alexandru Nemoianu, din America, dr. Dimitrie Grama, din Danemarca, dr. Costin Feneşan, din Bucureşti, pr. dr. Al. Stănciulescu-Bârda, dr. Artur Silvestri şi alţii.

„Vestea” este unica gazetă care apare în mediul sătesc, din zona Banatului Montan, şi apare cu mari sacrificii, fapt ce trebuie luat în seamă de către oamenii de cultură, om de cultură şi încă important îl socot şi pe domnul Nicolae Sârbu, directorul Bibliotecii „Paul Iorgovici” din Reşiţa.

Privitor la defăimarea lui N.D. Petniceanu, redactorul nostru responsabil al „Vestei”, mi se pare absolut anormală, subiectivă din cale-afară, bazat pe următoarele:

N.D. Petniceanu i-a prezentat domnului director Sârbu un text bun de tipar, cu o motivaţie, a prof. univ. dr. Crişu Dascălu. Materialul nu este publicat aşa cum a fost prezentat, ci pur şi simplu a fost cenzurat de către domnul director Nicolae Sârbu. Au fost tăiate şi eliminate cuvinte, au fost incluse alte cuvinte formulate de data asta de domnul Sârbu în ideea că face bine. NU a fost corect. Ştim cu toţii că cenzura din Decembrie 1989 a fost desfiinţată. Atunci, domnule director cu a cui voie aţi intervenit în materialul prezentat pentru tipar?! Dumneavoastră prezentaţi la tipar un volum de versuri, editorul îşi permite luxul de a-l cenzura, ce spuneţi dumneavoastră?! >>>>Iancu Panduru:,,Defăimarea gazetei „Vestea”>>>>


%d blogeri au apreciat asta: