Lae Carabină:,,Nicolae Ceauşescu şi lingourile de aur”

Recent, în luna ianuarie 2009, la televiziunea română s-a discutat din nou despre conturile financiare ale dictatorului Nicolae Ceauşescu deschise în străinătate.

Domnilor! Nu a existat şi nu există un cont bancar în străinătate pe numele lui Ceauşescu şi nici pe al copiilor săi, ori pe numele femeii sale. Conturi au fost pe numele statului român ori pe numele unor organizaţii şi societăţi patronate de statul român, precum „Dunărea” în care erau implicate organele de Securitate cu activităţi externe militare sau comerciale.

Doresc să-mi informez cititorii mei cu nişte date culese de mine ca fost ofiţer acoperit, pe care nu le ştie publicul, mă refer la oamenii simpli, pe care-i preţuiesc şi cărora mă adresez.

Am ajuns în Elveţia. L-am contactat pe dl. Bădulescu, oltean din Vâlcea, arhitect în oraşul Zürich, căruia i-am facilitat intrarea în ţară a unui transport de materiale de construcţii: uşi, ferestre, calorifere etc. Omul n-a uitat că este român şi-a construit în Vâlcea, pe aproape de Horezu, o vilă. Soţia sa, fiică de ministru, elveţiancă, cu care are doi copii titraţi, cu toţii vorbesc româneşte.

Domnul Bădulescu are un fiu, care, ca student, prin 1990 – 1994 lucra la un Institut de Credit din Zürich. Am aflat, pe bază de înscrisuri oficiale, că în 1989, cu puţin înainte de decembrie 1989, din dispoziţia lui Ceauşescu s-au transportat la acest Institut de Credit cantitatea de 80 (optzeci) tone aur în lingouri, transportul s-a efectuat cu trenul. Era garanţia unui împrumut bancar serios.>>>>Lae Carabină:,,Nicolae Ceauşescu şi lingourile de aur”>>>>


%d blogeri au apreciat asta: