Costel Vlaicu: Simpozionul ,,Ion Cornianu”

1 Monumentul Ion CornianuPe data de 2 mai 2009, la iniţiativa Primăriei Mehadia, în satul Plugova (Caraş-Severin), s-a desfăşurat manifestarea dedicată memoriei sportivului şi antrenorului, maestru emerit al sportului, Ion Cornianu denumită generic ,,Simpozionul Ion Cornianu”.

Manifestarea a debutat cu primirea invitaţilor la Căminul Cultural din Plugova. Primarul Iancu Panduru, iniţiatorul principal al acestei manifestări de mare anvergură, inedite în mediul rustic9 din România, a avut onoarea de-a saluta prezenţa delegaţilor organelor administrative judeţene (Prefectură şi Consiliu Judeţean), reprezentanţilor Academiei Olimpice Române, a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a Direcţiei pentru Sport Caraş-Severin. De remarcat este şi prezenţa la această manifestare a numeroşi campioni, mondiali, olimpici sau europeni de lupte de odinioară, colegi sau elevi ai maestrului Ion Cornianu.  Prezenţi au mai fost oameni presă şi radio, scriitori, poeţi, ziarişti, precum şi membrii de familie ai regretatului sportiv şi antrenor Ion Cornianu. Nu în ultimul rând remarcabilă este şi prezenţa in număr mare a locuitorilor comunei în frunte cu reprezentanţii comunităţii şi anume, consilierii locali.

In continuare, invitaţii impreună cu gazdele acestei manifestări au participat la ceremonialul depunerii coroanelor de flori la mormântul maestrului Ion Cornianu. S-au depus coroane de flori din partea: Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Academiei Olimpice Române din Bucureşti, si a filialei Caraş-Severin, a Studioului de Radio „Semenic” (Reşiţa), Primăriei Mehadia, Consiliului Local, gazetei „Vestea”, a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, precum şi din partea deputatului de Caraş, ing. Ion Tabugan. Aici, un sobor de preoţi a slujit o rugăciune de pomenire.>>>>Costel Vlaicu: Simpozionul ,,Ion Cornianu”


%d blogeri au apreciat asta: