Lae Carabină:,,Nicolae Ceauşescu şi lingourile de aur”

Recent, în luna ianuarie 2009, la televiziunea română s-a discutat din nou despre conturile financiare ale dictatorului Nicolae Ceauşescu deschise în străinătate.

Domnilor! Nu a existat şi nu există un cont bancar în străinătate pe numele lui Ceauşescu şi nici pe al copiilor săi, ori pe numele femeii sale. Conturi au fost pe numele statului român ori pe numele unor organizaţii şi societăţi patronate de statul român, precum „Dunărea” în care erau implicate organele de Securitate cu activităţi externe militare sau comerciale.

Doresc să-mi informez cititorii mei cu nişte date culese de mine ca fost ofiţer acoperit, pe care nu le ştie publicul, mă refer la oamenii simpli, pe care-i preţuiesc şi cărora mă adresez.

Am ajuns în Elveţia. L-am contactat pe dl. Bădulescu, oltean din Vâlcea, arhitect în oraşul Zürich, căruia i-am facilitat intrarea în ţară a unui transport de materiale de construcţii: uşi, ferestre, calorifere etc. Omul n-a uitat că este român şi-a construit în Vâlcea, pe aproape de Horezu, o vilă. Soţia sa, fiică de ministru, elveţiancă, cu care are doi copii titraţi, cu toţii vorbesc româneşte.

Domnul Bădulescu are un fiu, care, ca student, prin 1990 – 1994 lucra la un Institut de Credit din Zürich. Am aflat, pe bază de înscrisuri oficiale, că în 1989, cu puţin înainte de decembrie 1989, din dispoziţia lui Ceauşescu s-au transportat la acest Institut de Credit cantitatea de 80 (optzeci) tone aur în lingouri, transportul s-a efectuat cu trenul. Era garanţia unui împrumut bancar serios.

Nici astăzi, opinia publică nu ştie ce s-a întâmplat cu împrumutul financiar, cu soarta celor optzeci de lingouri de aur.

Revenit în ţară, eu fiind pensionar, am căutat să dau această informaţie organelor Serviciului Român de Informaţie, în acest scop l-am contactat pe colonelul Sorin Târziu (tatăl băştinaş din Iablaniţa). Ofiţerul, astăzi şi el pensionar, nu a manifestat interes faţă de informaţia mea. Când m-am deplasat la Bucureşti pentru o documentare la Biblioteca Academiei, m-am dus la Direcţia Paşapoarte, unde am lucrat, în teritoriu, peste două decenii, şi am furnizat informaţia, la modul verbal, generalului (nu-i reţin numele), directorul din acea vreme. Răspuns: „Se ştie!” Altceva nimic.

Gândiţi-vă dumneavoastră: cine a beneficiat de bani, cine a beneficiat de aur?! Răspuns: vilele din ţară şi străinătate, restaurantele şi maşinile de lux ale unora. Iată, stimaţi cititori răspunsul.

România a fost furată, distrusă, transformată în colonie americană şi colonie a unor state bogate din Europa Occidentală. Intrarea în NATO şi în Europa nu-i o mare scofală! România, de la an la an, devine tot mai săracă, tot mai roabă a lumii interlope occidentale.

Lae Carabină