Iancu Panduru:,,Gospodari! Vine primăvara…”

Zăpezile s-au dus, iarna pare că şi-a dezbrăcat cojocul, şi de la o zi la alta ne zâmbeşte soarele, ne mângâie cu razele lui calde, binefăcătoare. Păsările cerului de la o zi la alta cântă altfel. Sunt semne binefăcătoare că în curând începe un nou an agricol şi în comuna noastră, în satele ei cu ţărani cu palmele bătătorite de chemarea şi truda pământului.

Începe un alt rost al caselor, al oamenilor din sat, gospodarul se scoală mai de dimineaţă, unii cară gunoiul la loc şi-l împrăştie ecologic pe câmp, pe ogor, alţii meşteresc ceva la tractor, la căruţă, caută dacă uneltele de muncă sunt în stare bună, până şi doamna sapă este căutată, ea ce este atât de necesară pentru munca din zăvoi, din deal, din ţarină.

Oamenii sunt preocupaţi de mersul vremii, vin mai des la primărie, unii să-şi achite obligaţiile faţă de stat, alţii să-l contacteze pe agentul agricol pentru una, pentru alta, chiar şi pentru un sfat tehnic, pentru o colaborare în perspectiva Anului Agricol.

E bine de ştiut că oamenii primăriei, de la agentul agricol până la primar sunt la dispoziţia tuturor consătenilor, fără nici o prejudecată, sunt dispuşi să facă servicii, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

O menţiune în plus: ca şi anii în trecuţi, primarul comunei nu are ore de audienţe, el este la dispoziţia cetăţenilor la orice oră din zi, conform programului de funcţionare a instituţiei. Vă aşteptăm pentru rezolvarea doleanţelor dumneavoastră, cu respectarea legii, care este mai presus de orice şi oricine, indiferent de statutul social. Aşa să ne ajute Dumnezeu!