Toma OSTRIŞ:,,De ce ocoliţi adevărul, domnule general?!”

Recent, l-am ascultat pe domnul general Ion Talpeş într-un dialog pe micul ecran cu domnul Cristoi, cu prilejul editării şi lansării (volumul I) a unei cărţi scrisă de fostul director al Direcţiei de informaţii externe.

Lumea, prostimea, se întreabă cum a ajuns domnul Ion Talpeş, istoric, redactor-şef al Editurii Militare (până în decembrie 1989) într-o relaţie apropiată cu politrucul Ion Iliescu încât acesta din urmă să-l promoveze pe dl. Talpeş într-o funcţie de mare răspundere după Decembrie 1989?!?!

Manifestele împrăştiate prin Bucureşti cu prilejul Congresului al XIV-lea al PCR şi după acest congres? Este un adevăr spus pe jumătate de domnul Talpeş. Marele adevăr este altul şi cititorii din ţară şi cei din străinătate ai gazetei “Vestea” trebuie să-l cunoască sută la sută şi să tragă concluziile proprii.

A existat până în Decembrie 1989 o tripletă conspirativă anticeauşistă, formată, între alţii, din trei editori: Ion Iliescu, director la Editura Tehnică, Văcaru, director la Editura Pedagogică şi Ion Talpeş, redactor-şef la Editura Militară, în final promovat director al Editurii Militare în locul colonelului Rădulescu, căsătorit cu o negresă, o femeie minunată. Aceştia şi alţii, pe care nu am de unde să-i ştiu, au pregătit şi înfăptuit lovitura de stat din România. Creierul a fost Ion Iliescu, care s-a bucurat de sprijinul emisarilor sovietici. Ion Iliescu a dispus, dl Talpeş a scris manifestele, iar Văcaru le-a tipărit şi răspândit (prin oamenii săi) în unele cartiere (de regulă cu militari) din Bucureşti (Drumul Taberei, Militari etc.).

Mai târziu, voi afla că din complot a făcut parte şi Petre Roman, care se afla în relaţii cu emisarii francezi, unde el făcuse studii. Aşa se explică, Iliescu preşedinte şi Petre Roman – prim-ministru, după decembrie 1989.

În perioada cât Iliescu fusese secretar II la Timişoara fusese urmărit de Securitate pentru activitatea pro-sovietică, cum la Bucureşti a fost urmărit Petre Roman pentru activitate pro-franceză.

În plus despre Iliescu şi Roman: ambii au taţii evrei; mama lui Iliescu era ţigancă de la Galbenuşa (Oltenia), iar mama lui Petre Roman era spaniolă.

Un alt adevăr ocolit de domnul general Talpeş este cel cu privire la preşedintele Băsescu. Acesta din urmă a fost şeful agenţiei maritime (comerciale) de la Anvers (Belgia). Un lucru de precizat: orice şef de agenţie română din străinătate a fost ofiţer de securitate sau de contrainformaţii militare care e tot un drac! Aşa că, domnule general, de ce ţineţi morţiş să-i păcăliţi pe telespectatorii români?! Aveţi vreun interes special? Vă asigur că Băsescu nu va mai ajunge la un nou mandat de preşedinte! Proştii s-au trezit la realitate. Băsescu nu este decât un nenorocit de infractor, unul care a vândut flota română şi care a colaborat cu Securitatea.

Domnule general Talpeş! Înainte de-a fi general, sunteţi istoric, şi încă unul de talie internaţională, o spune cartea dvs. „Diplomaţia…” editată cu mult înainte de decembrie 1989. Vă rog respectaţi lumina adevărului, vă obligă formaţia dvs. de cercetător istoric.

TOMA OSTRIŞ

P.S. Generalul-spion Pacepa este un evreu ceh, un trădător care merită un glonţ. Îl aşteptăm să vină în ţară. Va păţi ceea ce a păţit Gorbaciov (agent al spionajului anglo-american) la Omsk, în Siberia.