~Nica Drăgan: „N.D.P.“

Sunt trei litere care apar sub unele articole din periodicul „Vestea”. Ştim cu toţii ce semnifică aceste litere şi de asemenea cu toţii îl apreciem pe cel ce poartă acest nume pentru efortul pe care-l depune pentru a face cunoscute valorile, de orice natură, ale comunei Mehadia.

Am avut deosebita plăcere de a-l cunoaşte într-o seară de iulie 2007, când m-a vizitat, împreună cu primarul Iancu Panduru, având plăcuta sur­priză să constat că este un vechi prieten al tatălui meu.

Imediat mi-am dat seama că este o enciclopedie de date şi fapte, de nume, amintiri şi că are o memorie foarte fină, dis­cutând de întâmplări şi per­soane de acum 30 40 de ani împreună cu prietenul său Drăgan Ion, de parcă acestea au fost ieri. Am aflat de perioa­da când a fost ofiţer activ la Serviciul paşapoarte din Timiş, a ajutat foarte multă lume, care a apelat la dânsul, fapt ce demonstrează că totdeauna a avut un suflet mare.

Cine nu-şi aminteşte că în urmă cu 25-30 de ani a adus în Mehadia la „nigeie” toată floarea folcloristică a Banatului, amintesc doar o parte dintre a-ceştia: Luca Novac, Sandu Flo-rea, Nicu Anghel (Ministeru), Luţă Popovici, Todor Marcel, Gheza Novac şi mulţi alţii.

N.D.P. este la o vârstă respectabilă, dar încă în put­ere şi îi doresc din tot sufletul să o ducă tot aşa mulţi ani de acum înainte, fiindcă deţine un rol foarte important în activi­tatea social-culturală a comu­nei Mehadia şi nu numai.

Îţi mulţumim că exişti, Nicolae Danciu Petniceanu! (Mulţam fain-frumos, copile! – NDP)

NICA DRĂGAN

Lasă un comentariu